Aquatrainer

Kylix Uphill Aquatrainer 

Een aquatrainer is een grote afsluitbare bak met een loopband erin. Het waterniveau in de bak is handmatig instelbaar, net als de snelheid van de loopband. Aldoende kan men de beweging van de paarden beïnvloeden en zo bepaalde pezen en spiergroepen juist méér of minder belasten.

Het speciale aan onze aquatrainer ten opzichte van vele andere aquatrainers is dat ook de hellingshoek van de loopband veranderd kan worden! Zo kan men de paarden bergop laten lopen. Dit heeft als groot voordeel dat de voorbenen ontzien worden en/of juist de achterhand meer belast wordt.

Een aquatrainer is door al zijn controleerbare instellingen ideaal voor de training en revalidatie van paarden met gewrichts-, pees-, en/of botproblemen. Net als bij zwemmen zorgt de opwaartse kracht van het water voor minder belasting van de gewrichten en pezen die zich onder water bevinden. Daarnaast zorgt de weerstand van het water ervoor dat het paard méér spieractiviteit moet gebruiken in z’n beweging. Hierdoor neemt de spieromvang toe en wordt het paard mentaal uitgedaagd. Er wordt gebruik gemaakt van koud water dat tevens de gewrichten en pezen koelt.

Het revalideren van een paard met behulp van de aquatrainer kan op deze manier volledig afgestemd worden op de individuele behoeften.

Naast het revalideren van paarden in een aquatrainer is deze ook uitermate geschikt voor trainingsdoeleinden. Struikelt jouw paard soms? Merk je ‘n groot verschil tussen links- en rechtsom? Wil je meer spieropbouw door krachttraining? Of wil je je paard gewoon eens verwennen en tevens mentaal uitdagen? Daarvoor is de aquatrainer ideaal!

Indien u meer informatie wenst over de mogelijkheden, gelieve dan contact op te nemen met Paardenkliniek Venlo.

Ga terug
Aquatrainer
© 2024 - Paardenkliniek Venlo
Created by