Lasertherapie

Lasertherapie wordt al tientallen jaren gebruikt in de humane geneeskunde. Niet veel later is ook de humane fysiotherapie volop gebruik gaan maken van de laser. Inmiddels heeft deze techniek in de veterinaire wereld ook zijn plek bemachtigd. En niet zonder reden, want de resultaten zijn goed!

Grofweg zijn er 2 soorten lasers: de Low Level Laser en de High Power Laser. Het grote verschil zit hem in het vermogen van het apparaat. De low level laser is aanzienlijk minder krachtig met als gevolg dat deze behandelingen minder diep doordringen, langer duren en vaker herhaald dienen te worden om hetzelfde resultaat te behalen. 

Bij Paardenkliniek Venlo beschikken we over een High Power Laser. Met behulp van dit apparaat kunnen wij krachtige behandelingen uitvoeren welke kort duren en minder vaak herhaald dienen te worden. 

Welke aandoeningen kan men behandelen met de laser?

De voornaamste toepassingen zijn:

  • Acute wondbehandeling
  • Oudere en/of slecht helende wonden
  • Behandeling van acute peesletsels
  • Behandeling van oudere peesletsels
  • Preventief, ter voorkoming van peesletsels
  • Oedeem/zwellingen
Een mooi voorbeeld uit onze praktijk is de behandeling van deze forse borstwond. 
De initieel geplaatste hechtingen hebben losgelaten en zodoende moest de wond secundair genezen. Met behulp van de laser hebben we de genezing sterk kunnen bespoedigen, en dit met een prachtig eindresultaat. 
Borstwond dag 0
Dag 0
Borstwond na 1 maand
Dag 40

Ga terug
Lasertherapie
© 2024 - Paardenkliniek Venlo
Created by